Obligats pels insults

Baix l'anonimat molta gent s'amaga per insultar, caluminar, difamar, etc i és el que ha passat en aquest bloc. Greus insults a militants del PSPV de Beniarrés ens han posat en l'obligació de esborrar els comentaris anònims. Volem que siga un bloc obert però no per a insultar darrere d'un anònim . D'ara endavant el qui vullga participar s'haura de registrar

dimecres, 25 d’abril del 2007

25 d'abril

Avui 25 d’abril els beniarresins i les beniarresines celebren dos efemèrides importants per a la història del nostre poble i per a la nostra història com a poble.

La primera es la desfeta de la batalla d’Almansa. Avui es compleixen 300 anys d’aquesta batalla que va donar la victòria a les tropes borbòniques i com a conseqüència d’aquesta victòria van ser abolits tots els furs de l’antic Regne de València. El nostre país va ser castellanitzat tant en la llengua com en els costums. Cal recordar per a no oblidar i la dita així ho recorda “quan el ma ve d’Almansa a tots alcança”

La segona es que un dia com avui fa 732 anys va ser atorgada la Carta Pobla als nous pobladors catalans que varen venir a viure a Beniarrés després de l’expulsió dels moriscs per part del senyor d’aquestes terres. Es pot dir que es la data oficial de la CREACIÓ DEL NOSTRE POBLE.

Malauradament aquestes dues efemèrides queden en l’oblit per als nostres governants que amb aquest oblit donen continuïtat al que va passar en la batalla d’Almansa.

Des d’aquests linies vaja el nostre xicotet homenatge al record de la Batalla d’Almansa i la nostra Carta Pobla